Webmaster voor de zaak-logo-Etienne-Martens

Met responsive webdesign biedt de inhoud van een website altijd en op ieder apparaat een optimale gebruikerservaring.

Meer dan 50% van alle Nederlanders gebruikt een smartphone of tablet en heeft mobiel internet. Dit neemt de komende jaren alleen nog maar toe. Elk apparaat heeft een unieke user interface, zijn eigen interactie en schermresolutie.

 

"Gebruikers van tablets en smartphones vinden het storend om te moeten scrollen op een website."

Nu het internet zich over steeds meer apparaten verspreidt, wordt het voor designers steeds lastiger om voor al die apparaten mooie content te bieden. Voor elke mobiele telefoon een app bouwen is te duur en met de komst van HTML5, CSS3 en media queries is het nu mogelijk één lay-out te realiseren die vloeiend de inhoud van de website kan aanpassen aan de schermgrootte van het apparaat!

Informatie aanvragen

Kies nu voor een responsive website.

 • Het aanbod van smartphones en tablets neemt met de dag toe
  • Een iPhone4 heeft een resolutie van 640 pixels en liggend een resolutie van 960×640 pixels. Een iPhone 5 1136x640. Een iPad een resolutie van768, liggend van 1024x768. En een GalaxyTab heeft liggend een formaat van 1280×800, staand wordt het 320×480 en 800×1280. Best lastig als jouw website daar nou net te breed of te smal voor is. En dan zijn dit maar een paar (inmiddels veroudere) voorbeelden..

 • Zoeken via Google met smartphone en tablet
  • Het mobiele surfen neemt toe. Wie belt er tegenwoordig nog met z’n smartphone? Als je via Google op een website komt is deze piepklein of word je doorgestuurd naar de mobiele versie van die site. Een mobiele versie van een website bevat vaak minder informatie. Met een responsive website bestaan deze problemen niet meer.

 • Social media
  • Ook het gebruik van Linkedin, Twitter en andere sociale media neemt toe en word steeds belangrijker. Plaats je bijvoorbeeld een link naar jouw website via deze media dan is de kans groot dat men een smartphone of tablet gebruikt om er te komen. En dan blijkt jouw website niet geschikt te zijn om te bekijken via een smartphone. Een lezer die op een link klikt, wil op een website terechtkomen die geoptimaliseerd is voor zijn toestel, niet voor het toestel van diegene die de link deelde.

 • Content staat centraal
  • De inhoud (content) van jouw website staat centraal, je wilt tenslotte je (potentiële) klanten informeren. Met een Responsive website hoef je geen keuze meer te maken over welke informatie je wilt delen met wie en op welk device.
  • Voor de online marketing (SEO) zijn Responsive websites ook een voordeel. Eén unieke URL, geen dubbele content op aparte mobiele sites en alles overzichtelijk in één Google Analytics profiel en/of Google Adwords account.

 • Duurzaamheid
  • Een responsive website is een duurzame oplossing: het is relatief eenvoudig om voor een nieuwe resolutiestandaard te optimaliseren. Daarnaast biedt responsive webdesign efficiency voordelen: er hoeft maar één website ontwikkeld en onderhouden te worden, in plaats van ook een aparte mobiele versie.

Neem vandaag nog contact met ons op en voorzie uw website van de nieuwste technologie!

Informatie aanvragen

Etienne Martens

Das is ook wat... Je huurt een Ford maar krijgt een Mercedes 😎

by Etienne Martens

Kantoor: 
Westelijke Parallelweg 50
Zwijndrecht

Postadres:
Weerdestein 31
3328MJ  Dordrecht

etienne@webmastervoordezaak.nl

Tel  : 078 82 00 368  
Mob : 06 514 625 04
KvK  : 244 923 66 
BTW : NL180734453B01
IBAN : NL39ABNA0495532894
---------------------